0640041346

Ik ga echt niet aan de shake! Dat was mijn eerste gedachte toen ik aanraking kwam met mijn coach die werkte met de producten van Herbalife Nutrition. Alles wilde ik doen, maar ik ga echt geen afslankshakes nemen! Ik wil op een verantwoorde, gezonde manier afvallen en alle voedingstoffen uit “normale” voeding halen.

Wat kan een mens van gedachten veranderen 😉 Mensen die mij beter kennen zullen ook weten dat ik niet zomaar klakkeloos iets doe omdat anderen het ook doen, ik wil goed geïnformeerd een weloverwogen keuze maken.

AL JONG EEN VERSTOORDE RELATIE MET ETEN

Misschien is het handig om even terug te gaan naar het begin. Dan begrijp je misschien ook beter waar ik vandaan kom, wat mijn motivatie is en wat ik voor de toekomst wil.

Mijn hele leven heb ik al last gehad van overgewicht, tenminste dat dacht ik.. Als ik nu foto’s zie van mijn pubertijd was ik prima. Beetje mollig, maar zeker niet te dik. Maar als pubermeisje wil je erbij horen, wil je slank zijn net zoals de andere meisjes, en ik was daardoor hartstikke onzeker.

Daarom ben ik al jong begonnen met “lijnen”. Volgens mij heb ik alle diëten wel zo’n beetje gehad. Weight Watchers, Sonja Bakker, Montignac, Broodddieet, you name it. Soms viel ik daar ook wel mee af, maar zodra ik weer “normaal” ging eten kwamen de kilo’s er net zo hard weer bij, en meer.. Je kunt je voorstellen dat je daar als pubermeisje nog ongelukkiger van wordt. De ongezonde relatie met eten was geboren.

 

 

TOEN WAS IK ER KLAAR MEE!

Dit jojoën is eigenlijk mijn hele leven zo gebleven. Afvallen, aankomen, ongelukkig voelen, nog meer aankomen, lijnen en de cirkel was rond. Na 3 zwangerschappen en rond mijn 46e was ik er klaar mee. Ik voelde me een dweil, had veel lichamelijke klachten en dat gejojo is super ongezond. Ik kwam tot het besef dat ik zo niet oud wilde worden. Er moest een blijvende verandering plaats gaan vinden. In mijn voedingspatroon, in mijn leefstijl en in mijn hoofd.

Ondertussen had ik door alle diëten wel een beeld gekregen van wat “gezond” eten was, maar er was ook heel veel tegenstrijdige informatie. Ik wilde nu wel eens precies weten wat mijn lichaam nodig had om goed te kunnen functioneren en gezond oud te kunnen worden.

Dus de knoop doorgehakt en eerst maar eens gaan sporten! Drie keer in de week zat ik de sportschool en ging voor mijn gevoel gezonder eten. En wat gebeurde er? Niks… helemaal niks, ik viel niets af. Wat een desillusie.

LEREN OVER GEZONDE LEEFSTIJL

Toen een vriendin zich had ingeschreven voor een cursus waarin je leerde wat goede voeding was, wat mijn lichaam nodig had, heb ik me er ook voor ingeschreven. Er zat wel één nadeel aan.. diegene die de cursus gaf werkte dus met de producten van Herbalife Nutrition…Wat nu? Ik wist dat er iets moest veranderen en samen is leuker dan alleen. Dus toch maar over mijn negatieve gevoel daarbij heen gestapt en gegaan.

De eerste weken heb ik de vrijheid gekregen om de cursus zonder de producten te mogen volgen. Alle informatie die ik kreeg paste ik toe op mijn eigen eetpatroon. Ik ging meer eiwitten eten, de gezonde vetten, andere koolhydraten, minder suikers. En ja hoor.. de kilo’s gingen er af. Tot een moment dat dit niet meer genoeg was. Het afvallen stopte en mijn vriendin die wel meteen met de shakes van Herbalife was begonnen ging als een speer! Toen wilde ik ze ook wel eens proberen. Er zal vast wel iets goed aan zijn 😉

 

WAAROM TOCH OVERSTAG?

Maar wat was het nu precies dat ik ze nu toch wilde proberen? Tijdens de cursus leerde ik dat de shakes van Herbalife geen dieetshakes zijn. Iemand die aan wil komen gebruikt precies dezelfde producten en ook iemand die alleen maar meer energie wil of een fanatieke sporter.

MAALTIJDVERVANGER GEEN DIEETSHAKE

Het is een maaltijdvervanger met 25 vitamines en mineralen, voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten om de dag perfect te starten.  En dat er een heel team 300 van wetenschappers (zelfs een Nobelprijs winnaar) achter zit en dagelijks 5 miljoen mensen, in meer dan 90 landen, ook zo’n shake nemen bewijst voor mij wel de betrouwbaarheid.

VOEDINGSTOFFEN TOEVOEGEN

Bij “lijnen” ben je geneigd om veel dingen weg te laten uit je voeding. Maar de voedingsfilosofie van Herbalife Nutrition is er op gebaseerd om juist voeding toe te voegen. Maar wel de juiste dingen en in de juiste verhoudingen. Je gaat je lichaam niet vullen maar voeden. Als je bijvoorbeeld een ontbijt zou maken met alle voedingsstoffen die in de shake zitten zou je ontbijt van 2500 calorieën binnen krijgen, niet te doen. Dus ik ben blij met de 200 calorieën in mijn shake, maar wel alle voedingsstoffen.

MINDER VOEDINGSSTOFFEN IN VERSE GROENTEN

Daarnaast hebben veel groente en fruit veel minder vitamines en mineralen dan zo’n 40 jaar geleden. Door pesticiden, verarmde grond en groenten die van ver komen. Dus dan denk je dat je gezond eet, maar dat is niet helemaal waar.

OOK WEL EENS TAART OF WIJN 🙂

Ik weet ook van mezelf dat ik niet alle dagen van de week en op ieder moment een gezonde keuze maak. Af en toe een taartje, wijntje en frietje moet ook kunnen. Dus het is een fijn idee dat mijn ontbijt wel alle voedingsstoffen bevat. Eet jij iedere dag en alle momenten volgens de schijf van vijf?

OUDER WORDEN

Ook een lichaam wat ouder wordt heeft andere behoeften dan een jong lichaam. Een ouder lichaam heeft meer voeding nodig voor hetzelfde resultaat. En wat extra supplementen zijn echt geen overbodige luxe zoals de visolie voor de gewrichten en extra eiwitten voor het behoud van je spiermassa.

LEEG BLAD

Zie het als volgt. ’s Ochtends is je lichaam een leeg blad, maar het heeft wel iedere ochtend weer opnieuw alle voedingsstoffen nodig. Je kunt je voorstellen dat in een boterham met kaas of bakje yoghurt met fruit een boel voedingsstoffen niet zitten. En die worden met mijn shake wel allemaal aangevuld. En de rest van de dag heb ik er ook nog profijt van, doordat mijn suikerspiegel gelijkmatiger blijft heb ik minder snaaitrek. Ik eet gewoon veel minder op een dag en heb niet eens honger.

EERST ZIEN DAN GELOVEN

Toen ik, toch nog wel sceptisch, startte met dit shakeontbijt merkte ik al snel verschil. Als eerste kreeg ik veel meer energie, de overtollige kilo’s verdwenen langzaam en ik voelde me top. Zelfs de, toen nog menstruatieklachten en nu overgangsklachten, werden minder. Nu 5 jaar later blijf ik op gewicht, geen gejojo meer en geen focus meer op afvallen maar op fit, energiek en genieten. En ja, die shake in de ochtend vind ik echt lekker (je kunt hem op veel verschillende manieren maken) en is supersimpel.

BEVRIJDEND

Wat een bevrijdend gevoel om niet meer de hele dag bezig te zijn met “wat mag ik eten en wat niet” In mijn keukenkastjes liggen alleen wel de producten die ik echt lekker vind maar die ook goed voor me zijn. Daarnaast heb ik een eetpatroon aangeleerd wat bij mij past, waar ik blij van word, waar ik van kan genieten en waarbij ik geen honger hoef te lijden. En die shake hoort er gewoon bij iedere ochtend. Ik zie hem nu als energie- en voedingsboost voor de rest van de dag.

 

PAST BIJ MIJ

Mijn doel om gezond, fit en vitaal oud te worden zie ik nu vol vertrouwen tegemoet omdat ik weet dat ik mijn lichaam goed voed. En ik voel me goed! Samen met de aanpassingen in leefstijl en mindset heb ik  een modus gevonden die bij mij past!

Heb jij nog vragen twijfels of wil je iets anders delen? Doe het gerust hier onder bij de reacties.